Er zijn weer twee nieuwe bottelingen in de Benromach Wood Finish serie, twee wijnrijpingen. De Hermitage en Chateau Cissac.
De Benromach 2005 Hermitage Finish heeft vanaf 2005 gerijpt in first-fill bourbon vaten gevolgd door een finish van 27 maanden in speciaal geselecteerde Hermitage Appellation d’Origine Contrôlée. Vaten van een Noordelijke Rhône wijn. Gebottled in het najaar van 2014 op 45%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde release van 4200 flessen.
Neus: tonen van de zomer met zoet zomerfruit, frisse rode appels en limoen en citroen zestes, wat vanille en kaneel en een vleugje turf rook en pepermunt
Smaak: zoet en barstensvol fruit als donkere kersen en sinaasappel, wat scherpe kiwi tonen en kruisbessen in combinatie met romige melk chocolade en een rokerig randje
Afdronk: glorieus lang en fruitig met een vleugje rook
De Benromach 2006 Chateau Cissac heeft vanaf 2006 gerijpt in first-fill bourbon vaten gevolgd door een finish van 20 maanden in ex Bordeaux wijn vaten van Chateau Cissac. Gebotteld in het najaar van 2014 op 45%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde release van 4200 flessen.
Neus: duidelijke wijn invloeden met tonen van meloen, rode appels, sinaasappel schil en pure chocolade met een florale ondertoon en een vleugje verkoold eiken
Smaak: licht peperig met zoete vanille, romige melk chocolade en wat verfrissende limoen tonen, rode wijn en wat rook
Afdronk: tonen van rode wijn tannines en aanhoudende rook