Een reactie plaatsen

VAT 117

Vorig jaar oktober hebben wij ons eigen vat jenever gekocht bij distillateur Rutte & Zn. Afgelopen week waren we in de gelegeheid om uit ons eigen vat te proeven en de eerste batch flessen mee te nemen naar de zaak. De vaten liggen te rijpen bij moederbedrijf De Kuyper in Schiedam, waar wij samen met enkele andere slijters waren uitgenodigd om ons vat te bekijken en de eerste fles zelf te bottelen.

Deze oude jenever is een volle graanjenever gestookt over jeneverbes en kruiden en is nu ongeveer 3,5 maand oud. De jenever ligt te rijpen op ex-Bourbon (whiskey) vaten afkomstig van de Jack Daniels Distillery in Tennessee.

Rutte Jenever VAT 117

Rutte Jenever VAT 117

Proefnotities:
Onze jenever is mooi stro-geel van kleur, heeft een frisse maar rijke neus van granen, jeneverbes en vanille. De smaak is vol en romig met een kruidig zoetje en een weldadige medium lange afdronk.

U kunt onze eigen Rutte Jenever nu al in onze winkel kopen. We zullen later dit jaar weer een batch laten bottelen, zo kunt u mooi het verschil proeven tussen de verschillende bottelingen. Naarmate de jenever langer op het vat ligt zal er steeds meer smaak en karakter uit het eikenhout zich vermengen met de jenever.

Enrico Klein

Over Enrico Klein

That's all private stuff!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: