1 reactie

Kilchoman 10th Anniversary & Bresser & Timmer Single Cask 2010 PX Sherry Cask Finish

Nieuwe Kilchomans! Allereerst een zeer beperkte oplage van de 10th Anniversary release, eigenlijk alleen verkrijgbaar in de Distillery Shop, en daarnaast de eerste botteling voor de nieuwe Nederlandse importeur Bresser & Timmer. Meer info over beiden vindt je hieronder.

Kilchoman 10th Anniversary Release (58,2%)

Kilchoman 10th AnniversaryDe Kilchoman 10th Anniversary Release is een speciale Kilchoman botteling ter ere van het 10 jarige jubileum van Islay’s jongste distilleerderij. Gedurende Feis Ile 2005 opende de Kilchoman distilleerderij voor het eerst haar deuren alhoewel het nog tot december dat jaar duurde voordat er ook daadwerkelijk gedistilleerd werd. Deze Anniversary Release is een eerbetoon aan tien jaar Kilchoman en is een vatting van bourbon en sherry vaten die gevuld zijn tussen 2005 en 2012. Daaronder ook een klein beetje uit cask 01/2005, het eerste vat dat ooit gevuld werd met ‘new made spirit’ van deze distilleerderij. Een gelimiteerde release met een oplage van slechts 3000 flessen, die officieel alleen bij de distilleerderij verkrijgbaar zijn (geweest), gebotteld op vatsterkte van 58,2%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Kleur: licht goud

Neus: Islay, Islay, Islay, heel veel turf in het begin met jodium, rook, teer en gerookte vis, alcohol en later ook delicate tonen zoals vanille, citrus, karamel, cacao, pure chocolade en gemalen koffie’

Smaak: rook en alcohol met licht bittere en groene tonen van groene gerst en hooi, parfum, olieachtig cacao poeder, pure chocolade, vanilla pudding en mout zoetheid gezamenlijk met pekel, kolen en turfrook

Afdronk: lang en romig met bittere groene tonen bovenop vanille zoetheid en heel veel turf rook

kopen

Kilchoman Single Cask for Bresser & Timmer 2010 PX Sherry Cask Finish (57%)

Kilchoman Single Cask Bresser Timmer 2010 PX FinishDe Kilchoman Single Cask for Bresser & Timmer 2010 PX Sherry Cask Finish is de eerste Kilchoman single cask release voor de Nederlandse importeur Bresser & Timmer. In maart 2015 namen zij het importeurschap over van Whisky Import Nederland en dit is hun eerste eigen botteling. Gedistilleerd op 29 oktober 2010 en gerijpt in bourbon cask 678 gevolgd door een Pedro Ximenez sherry finish. Een 4,5 jaar oude Islay single malt gebotteld op 30 juni 2015 op vatsterkte (cask strength) van 57%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Neus: sterke vanille tonen met citrus fruit, gekaramelliseerde bruine suiker en sultana’s

Smaak: zoete toffee gevolgd door marmelade, drogende tonen en turf

Afdronk: lang, geturfd en puur met rijke rook en fruit tonen

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Eén reactie op “Kilchoman 10th Anniversary & Bresser & Timmer Single Cask 2010 PX Sherry Cask Finish

  1. Hallo

    Ik kreeg de indruk uit de nieuwsbrief dat de Kilchoman bij jullie gekocht kon worden, klopt dit? Zo ja zou ik er graag 1 bestellen.

    vr gr Gerard Hiemstra Date: Sun, 12 Jul 2015 16:22:03 +0000 To: gerard-hiemstra@hotmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: