1 reactie

Binnenkort verwacht: Douglas Laing Yula 20yo

Douglas Laing YulaNa de regional malts waarvan de Islands botteling Rock Oyster onze favoriet is komt er van Douglas Laing nu opnieuw een Islands blended malt, de Yula. De eerst in een trilogie van gelimiteerde Islands malts die Douglas Laing op de markt zal brengen. De Yula bestaat uit verschillende Islands peated malts en van deze eerste 20 jaar oude editie zijn slechts 900 flessen gebotteld op vatsterkte (cask strength) van 52,6%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Yula refereert aan een oude Islay legende die het verhaal vertelt van de mooie godin Yula, die een zoektocht ondernam naar een lang verloren liefde met haar schort vol stenen. Tijdens haar reis vielen de stenen uit haar schort en zo liet ze een spoor van eilenden achter zich. Yula vond nooit haar liefde en kwam op tragische wijze om in de verraderlijke zeeën rond Islay, het laatste stenen juweel dat uit haar schort viel. En het is hier op Isla, in het oude Noors bekend als “Yula’s Isle”, dat de tragische heldin wordt begraven. Haar laatste rustplaats werd gekenmerkt door twee staande stenen die de dag van vandaag nog steeds te zien zijn.

Yula’s trilogie schets de reis van de spirit, deze keer niet over land en zee, maar in het vat. Daar waar de magie van het rijpingsproces zegeviert en de verschillende elementen eindelijk verenigd worden in hun eigen huwelijk.

Neus: puur en fris met een maritiem karakter

Smaak: zoete gerst en turf rook met verkoold hout, roet en zachte teer tonen gevolgd door butterscotch zoetheid

Afdronk: meer tonen van brand, kamperfoelie, kolen en rook

De Yula verwachten we midden november en is nu al te reserveren door te mailen naar info@dramtime.nl. Op zoek naar andere Douglas Laing bottelingen? Die vindt je hier op Dramtime.nl

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Eén reactie op “Binnenkort verwacht: Douglas Laing Yula 20yo

  1. […] ook cask strength varianten en nu volgt die dus ook voor nummer 4. Met de introductie van de Yula 21yo eind vorig jaar dachten we dat Douglas Laing deze weg al was ingeslagen en eigenlijk hadden we een […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: