Een reactie plaatsen

Dit najaar verwacht: Compass Box Phenomenology

Compass Box Phenomenology front label

Al voor de zomer zoemden er wat geruchten rond in whisky land over een nieuwe Compass Box releases, iets met een Phenomenon. Vandaag lekten de labels uit en die bevestigen maar eens te meer dat de geruchten er niet zo vaak naast zitten. Later dit jaar, vermoedelijk in september/oktober, kunnen we de Compass Box Phenomenology verwachten. Een limited edition blended malt in, zoals het lijkt, een nieuwe stijl (maar toch nog steeds typisch Compass Box) etiket/koker.

Er is verder nog weinig info bekend over de inhoud en smaak, behalve dat de whisky gebotteld op is op 46%. Nou heb je dat bij een Compass Box op zich ook niet nodig, die kun je eigenlijk blind kopen en je weet zeker dat het goed is. Maar hopelijk duikt over die twee belangrijke elementen de komende weken wat meer informatie op. Dat zullen we dan zeker hier publiceren.

Dan, de Phenomenology. De Phenomenology is volgens Compass Box, en hun back label, een manier van denken over onszelf en de subjectieve aard van die ervaring. Het is een gedachtegang in de psychologie die zich richt op fenomemen/ de ervaringen die we uit van onze zintuigen krijgen. Wat we zien, proeven, ruiken, enz.. Compass Box ziet een verband tussen de ‘Phenomenology’ en whisky en draagt dat met deze botteling uit. Een combinatie van malts en smaak profielen die op het eerste gezicht vrij onharmonieus lijkt maar die als combinatie toch uit het oog springt. Iets wat men bij Compass Box getest heeft en waarop men zoveel verschillende reacties kreeg dat men het dusdanig interessant vond dat men nu deze whisky gaat bottelen.

Het resultaat is de Phenomenology. Een botteling waar Compass Box op het label in ieder geval niet veel over kwijt wil. Men zegt dat iedereen de smaak moet kunnen beschrijven op zijn/haar manier en daarmee doet het wel een klein beetje denken aan het experiment van The Glenlivet met de Cipher. Alleen is dit uiteraard a la Compass Box en kunnen we ten tijde van de introductie ongetwijfeld per mail weer alle gegevens van deze fles opvragen.

Heeft bovenstaande je geïnteresseerd en wil je deze whisky graag proeven/op de hoogte gehouden worden? Je kunt al een fles reserveren door te mailen naar info@dramtime.nl. Zodra er meer informatie is over de Phenomenology zullen we je hier uiteraard over berichten! Alle overige bij ons beschikbare Compass Box releases zijn hier terug te vinden op Dramtime.nl!

UPDATE 27/10/2017: De Phenomenology is gearriveerd en kun je hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: