Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Big Peat 10yo

Big.jpg

Big Peat bestaat 10 jaar en dat wordt groots gevierd met een Big Peat 10 years old. 10 jaar geleden kwam het wat gekke mannetje op een fles Islay blended malt terecht. Een hersenspinsel van Fred Laing die z’n vruchten heeft afgeworpen. De Big Peat was de eerste in een lijn zeer succesvolle blended malts op basis van regio (tegenwoordig heet de serie de Remarkable Regional Malts) en met Christmas Editions, Feis Ile bottelingen en zelfs een serie ‘oude’ Big Peats is er door Douglas Laing goed op voortgeborduurd.

Om dit jubileum te vieren brengt Douglas Laing eenmalig een 10 jaar oude Big Peat limited edition op de markt. Deze release heeft een retro look en komt samen met een klein vintage boekje als hals label. Hij is gebotteld op 46% in een oplage van 5.100 flessen die we begin maart verwachten. Reserveren van een fles kan door te mailen naar info@dramtime.nl. Onderstaand alvast de proefnotities.

Nose: Peat smoke, damp earth and leaves with a peppery warmth
Palate: Smoked barley and BBQ ash, a sea-salt tang balanced by a leathery sweetness
Finish: Long with streaky bacon, tobacco, toasted marshmallows and charred wood

UPDATE 28/2/2019: De Big Peat 10yo is gearriveerd en kun je hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: