Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Untold Series Port Ellen 39yo The Sprit Safe

Port Ellen 39yo Untold Series

Niet getreurd als je het afgelopen jaar de Port Ellen release in de jaarlijks Special Releases serie van Diageo gemist hebt, in april wordt de afwezigheid ruimschoots goedgemaakt met de introductie van de Port Ellen 39yo in de nieuwe Untold Stories Series. Een nieuwe serie waarin we vermoedelijk meer van dit soort oude bottelingen van gesloten distilleerderijen (Brora?, Rosebank?) kunnen verwachten.

Begin April is deze Port Ellen 39 years old The Spirit Safe de eerste. Een van de oudste releases ooit gebotteld van deze in 1983 gesloten Islay distilleerderij en een gelimiteerde release van slechts 1.500 flessen. Inmiddels is alles in werking gesteld om Port Ellen in 2021 te heropenen maar tot die tijd moeten we het doen met de resterende voorraad.

Deze Port Ellen release heeft gerijpt in een selectie ex bourbon en ex refill sherry vaten en is gebotteld op cask strength van 50,9%. De officiële proefnotities luiden als volgt:

Neus: mild in het begin met zachte turfrook, sultana’s, meloen, limoen en een vleugje ginger ale. Daarna volgen tonen van honing, bijenwas, witte chocolade en verbrande toast. Met een drupje water wordt deze Port Ellen zachter met lichte wijn invloeden, verse fruit salade en rijpe bananen.

Smaak: een zachte body met een zoet, zilte en licht rokerige smaak met tonen van munt, witte chocolade en fruit salade. Met wat water komen er meer zilte tonen naar boven met gedroogde kruiden, chocolade, munt, gember en wijn.

Afdronk: complex en kruidig en een goede balans.

Heb je interesse in deze fles en wil je meer weten over de prijs en beschikbaarheid? Neem dan contact met ons op! Alle bij ons beschikbare Port Ellen releases kun je hier terug vinden op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: