1 reactie

Binnenkort verwacht: Untold Stories Series Port Ellen 40yo 9 Rogue Casks

Port Ellen 9 Rogue Casks

In 2019 startte Diageo met de Untold Stories serie. Een exclusieve 39 jaar oude Port Ellen in een speciale verpakking verscheen, The Spirit Safe. Geen jaarlijkse Port Ellen en Brora bottelingen meer in de Special Release serie maar aparte exclusieve releases. Bij Port Ellen werd dat meteen als de Untold Stories serie neergezet. De 39 jaar oude Spirit Safe was de eerste release en eind april/begin mei verwachten we de opvolger, de 40 jaar oude ‘9 Rogue Casks’.

De ‘9 Rogue Casks’ is een vatting van 9 vaten (4 American oak hogsheads en 5 European oak butts) Port Ellen uit 1979, allen net even anders. Het is de oudste Port Ellen release door Diageo en een limited edition van 1380 flessen gebotteld op vatsterkte van 50,9%. Net als de voorgaande release is ook deze verpakt in een speciale houten kist met de inmiddels beroemde 2 sleutels die in een uitschuifbakje aan de voorkant verborgen liggen. Hieronder de tasting notes. Voor meer informatie en het reserveren van een fles kun je ons mailen op info@dramtime.nl.

Neus: delicaat en grassig met herbale invloeden, verbrande tangerine schil en milde rook. Met wat water meer tonen van room, karamel/geroosterde koffie bonen, compote van rood fruit en perzik.

Smaak: kampvuur rook met pijptabak, leer en hout kruiden

Afdronk: lang en rokerig

UPDATE 12/5/20: De Port Ellen 40yo 1979 9 Rogue Casks is nu hier te bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Eén reactie op “Binnenkort verwacht: Untold Stories Series Port Ellen 40yo 9 Rogue Casks

  1. https://blog.fransmuthert.nl/2019/02/26/binnenkort-verwacht-untold-series-port-ellen-39yo-the-sprit-safe/

    ben natuurlijk wel heel benieuwd naar de prijs van de speciale fles. De prijs zal ook wel speciaal zijn, maar voordat ik hem ga of wil bestellen, kun je mij een prijs noemen of een richt prijs wat te verwachten?

    dankje.

    Grt. M.Blom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: