Een reactie plaatsen

Zeer binnenkort: Nc’nean Single Malt

Meerdere malen per jaar duiken er whisky’s van nieuwe distilleerderijen op. De meeste al bekend vanwege hun blends, onafhankelijke bottelingen of gins zoals bij bijvoorbeeld Ardnamurchan of omdat er vooraf al een grote hype is zoals bij Waterford. Een aantal komt daar stiekem tussendoor en die zijn zeer zeker de moeite waard! Neem bijvoorbeeld Strathearn of nu Nc’nean.

Het verhaal van Nc’nean gaat terug naar Annabel Thomas. Ze zegde in 2013 haar baan in Londen op en bouwde met behulp van crowdfunding de Nc’nean distilleerderij aan de Schotse westkust. Een grote focus op organisch, sustainability en recyclen typeren in de basis deze distilleerderij.

Sinds 2017 wordt er gedistilleerd, gin en non peated single malt, gemaakt van 100% organisch verbouwde Schotse gerst. Langere mash en fermentatie tijden in combinatie met verschillende gist soorten moeten het verschil maken samen met de iets anders vormgegeven ketel. Wijlen Jim Swan tekende voor de opzet van de distilleerderij en de lichte en fruitige basis spirit.

De eerste officiele whisky voor het grote publiek is de Organic. Een 3 jaar oude release gerijpt in speciale wijn vaten en ex-bourbon vaten. Deze verwachten we deze week nog en je kunt al een fles reserveren door te mailen naar info@dramtime.nl. De eerste tasting notes luiden als volgt: “lemon posset, peach and apricot, spiced rye bread”.

UPDATE 17/9/20: De Organic Single Malt Batch 1 is er en kun je hier bestellen!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: