Een reactie plaatsen

Lochlea Distillery en de Lochlea Inaugural Release

Een nieuwe distilleerderij die lang onder de radar is gebleven, tot de afgelopen weken, is Lochlea Distillery. Een nieuwkomer in de Lowlands en een kleine onafhankelijke ‘farm distillery’. Met een capaciteit van 180.000 liter per jaar een leuke nieuweling met een klein stukje geschiedenis. De Lochlea Farms was namelijk ooit het thuis van de bekende Schotse dichter Robert Burns. Hij werkte op de boerderij tussen 1777 en 1784, toen deze in het bezit was van zijn vader.

In 2015 is begonnen met de bouw en sinds 2018 wordt er gedistilleerd. Het project begon onder leiding van distillery manager Malcolm Rennie en inmiddels staat ex-Laphroaig distillery manager John Campbell aan het roer. Het resultaat van hun plannen? De eerste whisky is in aantocht!

Lochlea Inaugural Release

De Lochlea Inaugural Release is de allereerste van Lochlea. Gerijpt in verse first fill bourbon en Pedro Ximenez sherry vaten en gebotteld eind 2021 op 46% als een limited edition van 7385 waarvan het grootste gedeelte voor de UK bestemd is. Hieronder alvast de eerste proefnotities:

Nose: Bursting with fresh orchard fruit, apple, zesty orange and pear drops. Some brown sugar, toffee and vanilla fudge in the background.

Palate: Rich and sweet, with burnt caramel and hazelnuts. Still plenty of stewed fruit and now some toasted oats, cinnamon and clove coming through.

Finish: Medium mouth coating, holding on to that fresh fruit, cereal sweetness and gentle spice.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: