Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Compass Box Circle No. 2

The Circle is het bartending programma van Compass Box. Opgericht in 2018 om het creatieve proces van het blenden en cocktails maken te verbinden. John Glaser hoopt hiermee creatievelingen uit de barwereld te binden aan Compass Box, onder meer door een serie opdrachten voor ze uit te schrijven als een kleine competitie. De winnaar mag samen met Compass Box een blend samenstellen en uitbrengen. De eerste die dat mocht doen was bartender Rosey Mitchell van de Three Streets in Londen.

Haar release, de Circle No. 1, werd in de zomer van 2019 uitgebracht. En daarna? Daarna kwam Covid. Mannie Monaghan won in 2019 maar de geplande release voor juli 2020 ging ivm Covid-19 niet door. Omdat de horeca wereldwijd grotendeels dicht en zwaar getroffen was door allerlei maatregelen schoof de Circle No. 2 een jaar op….. en nog een jaar. Nu, in juli 2022 komt deze release dan eindelijk op de markt. De Circle No. 2 is na weken van blenden, ruiken, proeven en experimenteren gemaakt door Mannie in de Blending Rooms van Compass Box. De basis wordt gevormd door (tropisch) fruitige malts van Glen Elgin en Speyburn samen met whisky;s uit Oloroso sherry vaten en de geturfde invloed van Ardmore.

In totaal bestaat deze blend uit de volgende componenten:

The Glen Elgin Distillery – Primarily Recharred American Oak Barrels (50.4%)

Ripe Pineapple, Sweet Oak Spice

The Speyburn Distillery – Refill Hogshead (17.3%)

Cooked Apples & Pears,

Blended Scotch Parcel  – Primarily First Fill Sherry Butt (14.3%)

Toffee Apple, Vanilla, Milk Chocolate

The Teaninich Distillery – First Fill Sherry Butt (13.5%)

Walnut, Brazil Nut, Sultana, Cream

The Linkwood Distillery – Refill Puncheon (ex-STR Barrique) (2.3%)

Tingling Spice, Blackberry

The Ardmore Distillery – First Fill Sherry Hogshead (2.2%)

Herbal Smokiness, Apple, Earthiness

Warm, ananas, gestoofde perzik, vanille, honing en sultana’s die geweekt zijn in cognac zijn de hoofdsmaken van deze Circle No. 2 die een limited is van 3.113 flessen. Gebotteld in februari 2022 op 46%. De Circle No. 2 is nu al te reserveren door te mailen naar info@dramtime.nl. Voor alle andere bij ons beschikbare releases van Compass Box kijk hier op Dramtime.nl.

UPDATE 10/8/2022: De Compass Box Circle No. 2 is nu beperkt op voorraad en kun je hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: