Gisteren geprobeerd en het bleek een voortreffelijke combinatie. Dunne plakjes tonijn met zachte aspergepunten, botersla en de aparte nootachtige smaak van de pistacholie. Hier het recept!
Ingrediënten (4 personen):
- 320 gr verse tonijnfilet
- Fleur de sel
- Versgemalen peper
- 1,5 dl pistacheolie
- 0,5 dl Ardbeg 10y.o.
- 4 aspergepunten, gekookt
- Hart van een krop botersla
Bereidingswijze:
Snijd met een heel scherp mes de tonijnfilet in dunne plakken. Schik deze op 4 koude borden en kruid met zout en peper.
Doe de pistacheolie en de Ardbeg in een kom en klop er met de mixer een egale emulsie van. Schep deze over de tonijn. Snijd de aspergepunten brunoise en de botersla julienne en strooi dit over de carpaccio.
Serveer met dunne plakken boerenbrood en zoute roomboter.
Whiskytip:
Ardbeg 10y.o.