Een reactie plaatsen

Nieuwe whisky’s: deze week verwacht!

Afgelopen week was Jock Shaw bij ons op bezoek namens de Nederlandse importeur van o.a. Bruichladdich: Bresser & Timmer. Jock is en geboren Schot die inmiddels ruim 30 jaar in Nederland woont. Hij heeft een eigen bedrijf (www.scotchandfolk.nl) waarmee hij proeverijen verzorgt eventueel voorzien van traditionele Schotse muziek. Daarnaast is Jock Whisky Ambassador bij Bresser en Timmer.

Jock had enkele mooie samples meegenomen die we op ons gemak hebben geproefd. Een aantal van deze mooie whisky’s worden hieronder verder uitgelicht en zijn vanaf deze week ook bij ons in de winkel te verkrijgen!

Tullibardine John Black Single Malt (40%)

Een vrij jonge single malt met een zeer lichte kleur van bleek stro. In de neus zachte frisse tonen van pannekoek, gestoofde appel, citrus en een vleugje gember. In de mond is hij boterachtig, rond en zacht met aroma’s van gestoofd fruit. De afdronk is vrij kort, maar zacht en aangenaam.

Bruichladdich Port Charlotte An Turas Mor (46%)

Port Charlotte is de merknaam voor de geturfde single malts van Bruichladdich. An Turas Mor is Gaelic voor ‘de lange reis’. Het is een multi-vintage botteling en is gebotteld op 46%. In de neus aangename turf en fruit tonen, de turfrook is duidelijk aanwezig maar niet te overheersend. In de mond aroma’s van gekarameliseerde sinaasappel en kruiden met een mediumlange afdronk met opnieuw turf en kruiden. Hier te bestellen op DramTime.nl

Bruichladdich Sherry Classic (46%)

De klassieke Bruichladdich maar dan met een extra rijping op Jerez sherry vaten. De gemiddelde leeftijd van de whisky is 14 jaar. De kleur is mooi amber goud, in de neus eerst een beetje scherp met tonen van citrus, daarna zachter, haast boterachtig met tonen van gras en rozijnen en een vleugje ziltige turf. Rijk mondgevoel met aroma’s van rijp fruit, citrus en kruiden met een vleugje rook. Stevige maar aangename afdronk.

Glen Deer Pure Malt 30 y.o. (40%)

Een blended malt (een blend uit alleen maar malt whisky’s) van William Grant & Sons. De malt’s hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. De Glen Deer is zacht en toegankelijk met tonen van vanille en honing, de afdronk is vrij kort en zacht. Een toegankelijke oude whisky voor een zacht prijsje!

Tomatin 12 y.o. Sherry finish (40%)

De Tomatin Distillery ligt iets meer dan 20km onder de stad Inverness in de Highlands. De 12 years old is gerijpt op bourbon vaten met 9 maanden finish op sherry vaten. De whisky is licht in de neus met aroma’s van fruit en mout. In de mond aroma’s van fris groen fruit en licht nootachtig. Zeer mild en subtiel met een medium lange afdronk.

Bruichladdich 12 y.o. 2nd Edition (46%)

12 jaar oude Bruichladdich single malt, gedistilleerd met licht geturfde mout (3PPM) en gerijpt op ex-bourbon vaten. Zachte neus met subtiele turf, fruit en maritieme tonen. In de mond iets scherp met moutige en zilte aroma’s met in de afdronk tonen van eik.

Over Enrico Klein

That's all private stuff!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: