Een reactie plaatsen

Nu leverbaar! Kilchoman Loch Gorm Sherry botteling

Kilchoman Loch GormZijn voorganger verliet in rap tempo onze winkel en was bij velen geliefd. Gelukkig krijgt de Kilchoman Sherry Cask een opvolger met de Kilchoman Loch Gorm. Een eerste release in een nieuwe serie. Althans nieuw?! Kilchoman heeft aangegeven telkens met een langere rijping van een Sherry Cask te komen die zal worden uitgebracht onder de naam Loch Gorm.

De whisky dankt zijn naam aan het grootste zoetwatermeer op Islay en is meer dan 5 jaar gerijpt op sherry butts en heeft vervolgens een finish gehad op Oloroso sherry hogsheads om de whisky nog meer diepte, kleur en karakter te geven. De whisky heeft een mooie balans tussen rook en rijke kruiden tonen waarbij de sherry natuurlijk centraal staat.

De proefnotities

Neus: zachte turfaroma’s met een mix van zacht fruit en veel kruiden

Smaak: in het begin zoetigheid die gevolgd wordt door een zachte turf rook met gemengd fruit en kruiden

Afdronk: lang en fris met een diep karakter en volle rijkdom die doen vermoeden dat deze whisky veel ouder is dan 5 jaar

De Kilchoman Loch Gorm is gebotteld op 46% in een beperkt oplage van 9.500 flessen en is verkrijgbaar in onze winkel of via onze webshop: http://www.dramtime.nl/Kilchoman%20Loch%20Gorm%20Release%202013

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: