Pazo de Mariñan, een nieuwe wijn in het assortiment en tegelijkertijd ook direct wijn van de maand mei, tijd voor een korte toelichting. De Pazo de Mariñan wijnen, een witte en een rode, komen uit Do Monterrei, Spanje, en worden sinds 2007 geproduceerd. Een zeer jong wijnbedrijf dus dat is opgericht door twee broers die oorspronkelijk ook uit de streek afkomstig zijn. Ondanks dat beiden in Barcelona resideren bleven de warme gevoelens voor hun thuisstreek, Galicië, aanwezig. Omdat ook de aandacht voor wijn bij beiden zeer groot was werd in 2006 dan ook Bodega Pazo de Mariñan opgericht.
Met een oppervlakte van 20 hectare aan wijngaarden, gelegen op 400 à 450 meter hoogte in de nabijheid van het stadje Verei wordt inmiddels ruim 750.000 liter wijn per jaar geproduceerd. Dat je moet motivatie, gedrevenheid en veel ambitie snel ergens kan komen blijkt ook uit de resultaten die deze broers behalen. Hun wijnen werden al met meerdere gouden en zilveren medailles beloond en ook gerenommeerde wijntijdschriften schrijven inmiddels veelvuldig over dit jonge wijnhuis.
De rode wijn is een blend van de Mencia en de Tempranillo druif en staat bekend om zijn fruitige karakter met vooral tonen van donker fruit. De witte wijn is een blend van Godello, Treixadura en Albarinõ
PAZO DE MARIÑAN RED
Druivensoorten | Mencia(60 %) en Tempranillo (40 %) |
Proefnotitie | In de neus aroma´s van bosbessen, aalbessen en bloemen. Uitgebalanceerde wijn met zoete tannines en een middellange, fruitge afdronk |
Bewaartijd | 3 jaar na aankoop |
Serveertemperatuur | 16 °C |
Serveersuggestie | Heerlijk bij rood vlees, varkensvlees en pasta´s |
PAZO DE MARIÑAN WHITE
Druivensoorten | Godello (85%9, Treixadura(10%) en Albarinõ(5%) |
Proefnotitie | In de neus aroma´s van citrusfruit, wit fruit en bloemen. De smaak is vol, mooi fris en zacht met een lange afdronk |
Bewaaradvies | 2 jaar na aankoop |
Serveertemperatuur | 8 ºC |
Serveersuggestie | Heerlijk bij vis en gevogelte of als aperitief |