Een reactie plaatsen

Single Bourbon Cask Kilchoman en een fraaie Nikka Blend uit Japan!

Vandaag hebben we een nieuwe single cask Kilchoman in ontvangst mogen nemen.

Kilchoman is de jongste distilleerderij op het Schotse eiland Islay en tevens de kleinste. Ook is het de enige “farm-distillery” op het eiland. Kilchoman produceert rond de 100.000 liter spirit per jaar, in tegenstelling tot de miljoenen liters van de grotere distilleries op het eiland. De whisky’s zijn dan ook vaak beperkt verkrijgbaar en dus wel wat duurder dan gemiddeld, maar dat zijn ze wat ons betreft dubbel en dwars waard!

Gedistilleerd in april 2008, 5 jaar gerijpt op ex-Bourbon casks en in april van dit jaar gebotteld, in een beperkte oplage van slechts 264 flessen, op vatsterkte van maar liefst 61,7%! Deze brute Islay whisky van deze top-distilleerderij is speciaal geselecteerd door, en gebotteld voor Whisky-Import Nederland. Veel heftige zilt en turf aroma’s, maar op de voet gevolgd door complexe kruidig-zoete tonen.

Deze mooie Islay is beperkt verkrijgbaar in onze webshop.Kilchoman WIN Cask 2008-2013

Ook hebben we een zeer fraaie blend van de Japanse Nikka distillery in ons  assortiment opgenomen. De eerste Nikka distilleerderij werd in 1934 gebouwd door Masataka Taketsuru, en in 1969 werd er nog een gebouwd. In 1989 kochten ze vervolgens de Ben Nevis Distillery in Schotland, genoeg ervaring dus bij deze Japanners!

De Nikka Blend is exclusief voor de Europese markt uitgebracht, het is een verleidelijke Japanse blend, rond met intense fruit tonen. Het is een zeer toegankelijke whisky, zeer geschikt voor de beginnende whiskydrinker, maar ook voor de meer ervaren ‘drammers’ zeker een aantrekkelijke expressie!

De Nikka Blend 40% kunt u nu bestellen via onze webshop: Dramtime.nl!

Nikka-blend

Over Enrico Klein

Senior IT engineer en architect, whisky & bier liefhebber en liefhebber van klassieke auto's en motoren. Speel tevens gitaar en mondharmonica, alleen niet erg goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: