Een reactie plaatsen

Nieuwe GlenDronachs!

Glendronach DistilleryAugustus is dit jaar de maand van GlenDronach. Ontvingen we vorige week al een 4,5 liter uitvoering van de 12yo ‘Original’. Deze week arriveerden ook de GlenDronach 21yo 1991 PX Sherry Puncheon #5409 – Batch 8 (49,8%) en de GlenDronach 17yo 1996 PX Sherry Puncheon #1490 – Batch 8 en in de komende weken verwachten we onder meer nog de GlenDronach 10yo Bourbon. Hieronder alvast wat informatie over de twee exclusieve bottelingen die in een oplage van slechts 6 flessen in Nederland verkrijgbaar zijn.

GlenDronach 21yo 1991 PX Sherry Puncheon #5409 – Batch 8 (49,8%)

Een klassieke sherry vintage single malt van GlenDronach die 21 jaar gerijpt heeft op Pedro Ximinez vat #5409. Van dit vat zijn in mei 2013 716 flessen gebotteld in een achtste batch. Niet gekleurd, koud gefilterd en op cask strength van 49,8%. Een mahonie kleurige whisky met in de neus tonen van zachte chocolade en gerstekoekjes. In de mond als een klassieke sherry whisky met kruidige houttonen en mooi zoetje en aroma’s van chocolade en toffee die gevolgd worden door lichtere tonen van rijpe peer, vanille en mout gevolgd door een middellange en zachte afdronk.

kopen

GlenDronach 17yo 1996 PX Sherry Puncheon #1490 – Batch 8 (53,1%)

Een 17 jaar oude GlenDronach vintage met een rijping op Pedro Ximenez sherry vat #1490. Een vat waaruit in deze achtste batch 709 flessen zijn gebotteld. Allen met natuurlijke kleur, koud gefilterd en op cask strength (51,1%) gebotteld. Een klassieke sherry whisky met volle chocolade en toffee aroma’s in de neus die gevolgd worden door gekneusde zwarte peper en een toets van gember. In de mond opnieuw toffee gevolgd door rozijnen, gedroogde abrikozen, all spice en zachte vanille tonen. De afdronk is rijk en vol met lichte sherry en toffee tonen.

kopen

 

De 12yo ‘Original’ vindt u overigens hier en de 4,5 liter editie hier. Meer nieuws over de Bourbon 10yo volgt zsm!

Meer over GlenDronach en de rest van het bij ons verkrijgbare assortiment van deze distilleerderij leest u hier terug op ons blog.

 

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: