– 500 gr spruitjes
– 4 el olie
– 160 g vegetarische kipstukjes
– 1 ui gesnipperd
– 2 teentjes knoflook geperst
– 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijngehakt
– 0.5 winterpeen in plakjes
– 0.5 kleine knolselderij geschild en in blokjes
– 1 groentebouillontablet
– 2 blaadjes laurier
– 0.5 bakje verse Italiaanse kruiden
– 500 gr witte bonen in tomatensaus
– 80 gr belegen geraspte kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor tot 180°C. Breng een ruime pan met water en een theelepel zout aan de kook. Voeg de spruitjes toe en kook ze in 5 min. beetgaar en giet ze af.
Verhit de olie in een ruime braadpan en bak hierin de kipstukjes in 3 min. rondom bruin. Doe de ui, knoflook, peper, wortel en knolselderij erbij en bak alles nog 3 min. op hoog vuur. Los het groentebouillontablet op in 2 dl heet water en doe dit samen met de laurier en Italiaanse kruiden bij de groenten. Breng het gerecht tegen de kook aan en laat het nog 5 min. zachtjes koken met een deksel op de pan.
Haal de pan van het vuur en roer de witte bonen en spruiten erdoor. Schep het gerecht in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Stoof de cassoulet 25 min. in de oven tot de kaas mooi goudbruin is.
Wijn advies:
Drink bij dit vegetarische gerecht een mooi glas Bellingham Ancient Earth Pinotage. Een diep robijnrode wijn met in de neus tonen van zoethout, rijpe bessen en lichte tonen van eiken. In de mond tonen van rijpe frambozen en donkere kersen die goed samen gaan met de verscheidenheid aan groenten.