Een reactie plaatsen

Clafoutis met appel en amandelen en een glas Lanson Rosé Brut

Clafoutis met appel en amandelenIngrediënten (6 personen):

  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • 50 gr fijne kristalsuiker
  • 25 gr bloem
  • 25 gr fijngemalen amandelen of amandelpoeder
  • 200 ml melk
  • 100 ml slagroom
  • 5 appels (goudrenetten)
  • Klontje boter
  • Kandij- of rietsuiker voor een karamellaagje

Bereidingswijze:

Klop voor het beslag de hele eieren met de eierdooier en de suiker tot een licht en luchtig mengsel. Voeg de bloem en het amandelpoeder toe en schenk terwijl je klopt de melk en de slagroom erbij. Verwarm de over voor op 180 graden en vet een taartvorm van circa 26 cm doorsnee in met boter.

Schil de appels en halveer ze. Verwijder het klokhuis. Maak met een scherp mesje sneetjes (ruitjespatroon) in de bolle kant van de appelhelften. Leg de appelhelften dicht tegen elkaar en met de bolle kant naar boven in de vorm. Schenk het beslag erover.

Schuif de vorm in de oven en bak de clafoutis circa 30 minuten of tot de bovenkant licht goudkleurig is. Haal hem uit de oven en zet de oven op de grillstand. Bestrooi de clafoutis met kandij- of rietsuiker en schuif hem onder de grill tot de suiker iets gekaramelliseerd is. Serveer de claufoutis lauwwarm en eventueel met een toefje vanilleroom.

Wijnadvies:

Lanson Rose BrutDe Lanson Rosé Brut combineert erg goed met de clafoutis in al z’n zoete varianten. Het frisse sluit goed aan bij het zoete van de appel en het stevige van het deeg. Daarnaast past de Rosé Brut ook uitstekend bij een goed stukje kaas na de maaltijd. Bijvoorbeeld de Caource en de Brie de Meaux. Deze kazen maken de champagne bijna crèmig.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: