Een reactie plaatsen

The Arran 17yo (46%)

We konden er op wachten na de release van de Arran 16yo vorig jaar, een opvolger die een jaar ouder is. De Arran 17yo is de tweede botteling in een trilogie die doorgaat tot  de release van de 18yo in het voorjaar van 2015. Deze 17yo is de oudste Arran single malt die tot nu toe door de distilleerderij gebotteld is. Slechts één keer eerder was er zo’n oude Arran, gebotteld in de Old Particular serie van onafhankelijk bottelaar Douglas Laing. Hoe kan dit zal dan menigeen wellicht denken?! Wel, The Isle of Arran Distillers bestaat pas sinds 1994 en dus was er nog geen tijd voor een oudere botteling.

Net als 16 jaar oude voorganger is ook deze botteling zeer gelimiteerd. Van deze limited edition zijn wereldwijd slechts 9000 flessen beschikbaar. Deze Islands whisky is een 100% sherry cask single malt met een alcohol percentage van 46%. Uiteraard niet koud gefilterd (non chill filtered) en zonder toevoeging van kleurstoffen.

The Arran 17yoKleur: antiek goud met een koperen weerschijn

Neus: rijk, warm en kruidig met tonen van gekonfijte citrus schillen, mandarijn, stroop en de klassieke Arran aroma’s van rode appel en honing

Smaak: veel zoete kruiden met tonen van sigaren tabak. Met een druppel water komen tonen van donkere chocolade en sinaasappel olie naar boven

Afdronk: warme kruiden tonen met een klassiek sherry karakter en een vleugje kampvuur

De release is pas in April maar hij is hier nu al te bestellen. En, Arran liefhebbers opgelet, in juni komt de derde en laatste release in de Devil’s Punch Bowl serie! Stay tuned!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: