1 reactie

The Glenlivet Guardian’s Chapter

The Glenlivet Guardians ChapterThe Glenlivet Guardian’s Chapter is ’s werelds eerste ‘crowd-chosen’ limited edition single malt. Speciaal voor de The Guardians’, de trouwe The Glenlivet fans, organiseerde de distilleerderij in november 2013 een online tasting. Guardians uit 37 landen werden in de gelegenheid gesteld voor hun favoriete whisky te kiezen. Ook op een tasting sessie tijdens het Whisky Festival in Den Haang werd hier aan mee gedaan.

De keuze ging tussen drie samples die door Distilling Manager Alan Winchester waren samengesteld: Classic, Revival en Exotic waarbij de laatstgenoemde de duidelijke winnaar werd. Deze whisky is nu gebotteld als Guardians’ Chapter. Een samengestelde whisky uit diverse soorten vaten waaronder Bourbon barrels en Sherry butts. Hij is un-chill filtered gebotteld op een sterkte van 48.7% en is vanaf begin april ook voor de niet-Guardians’ in beperkte oplage beschikbaar.

Kleur: goud

Neus: rijk en zeer fruitig met tonen van zoete gekonfijte appel, vruchtengebak en sinaasappelmarmelade gevolgd door lichte tonen van noten en een hint van karamel

Smaak: een zoete aanzet met tonen van krentjes en rozijnen en een ondertoon van pure chocolade en sinaasappelrasp. Het geheel wordt mooi in balans gebracht door een verfijnde kruidigheid en tonen van pruimen en noten

Afdronk: een lange finale met mooie drogende accenten.

kopen

UPDATE 20/05/14: nieuwe voorraad weten te bemachtigen bij onze Oosterburen, hier te kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Eén reactie op “The Glenlivet Guardian’s Chapter

  1. […] bottelingen proeven. Eigenlijk hetzelfde proces als wat The Glenlivet recentelijk deed met de Guardians’ Chapter. Ook daarbij mochten fans kiezen tussen drie alternatieven. Bij Glenmorangie gaat men echter wel […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: