Een reactie plaatsen

Gegratineerde oesters met kruidenboter en Bunnahabhain 12yo

gegratineerde oestersIngrediënten (4 personen):

  • 50 gr roomboter
  • 4 el fijngehakte verse kruiden (kervel, bieslook, peterselie, dille)
  • 2 teentjes fijngesnipperde knoflook
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 el chilisaus
  • Scheutje citroensap
  • 1 tl grof zeezout
  • 4 cl Bunnahabhain 12yo
  • 24 oesters, open gestoken
  • 50 gr geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze:

Roer de boter in een kom totdat hij zacht is. Meng er de kruiden, knoflook, sjalot, chilisaus, citroensap, zeezout en whisky doorheen en laat in de koelkast weer enigszins opstijven.

Schep op elke oester een klontje boter en leg alle oesters op een ovenplaat. Zet de oesters vijf minuten in een voorverwarmde oven van 210 graden.

Neem de schaal uit de oven en bestrooi de oesters met de nog hete, geroosterde pijnboompitten. Serveer met in driehoekjes gesneden, vers geroosterde toast.

Bunnahabhain 12yoWhiskytip:

Drink bij dit lekkere ziltige gerecht een glas Bunnahabhain 12y.o. of Coal Ila 12y.o.

Over Slijterij Frans Muthert

Onbekend's avatar
Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Plaats een reactie