- 50 gr roomboter
- 4 el fijngehakte verse kruiden (kervel, bieslook, peterselie, dille)
- 2 teentjes fijngesnipperde knoflook
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 el chilisaus
- Scheutje citroensap
- 1 tl grof zeezout
- 4 cl Bunnahabhain 12yo
- 24 oesters, open gestoken
- 50 gr geroosterde pijnboompitten
Bereidingswijze:
Roer de boter in een kom totdat hij zacht is. Meng er de kruiden, knoflook, sjalot, chilisaus, citroensap, zeezout en whisky doorheen en laat in de koelkast weer enigszins opstijven.
Schep op elke oester een klontje boter en leg alle oesters op een ovenplaat. Zet de oesters vijf minuten in een voorverwarmde oven van 210 graden.
Neem de schaal uit de oven en bestrooi de oesters met de nog hete, geroosterde pijnboompitten. Serveer met in driehoekjes gesneden, vers geroosterde toast.
Drink bij dit lekkere ziltige gerecht een glas Bunnahabhain 12y.o. of Coal Ila 12y.o.