Een reactie plaatsen

Kilchoman 100% Islay 4th Edition & Machir Bay Release 2014

We hebben er even op moeten wachten maar na de release van de Loch Gorm 2014 editie werd al snel duidelijk dat de 100% Islay 4th Edition en de Machir Bay Release 2014 snel zouden volgen. Om nog maar te zwijgen over de rum cask finish die eind september dan wel begin oktober komt. Deze twee licht geturfde limited edition core range bottelingen zijn nu in ieder geval te bestellen. Hieronder meer informatie.

Kilchoman 100% Islay 4th Edition (50%)

Kilchoman 100 Islay 2Deze Kilchoman 100% Islay is de 4e editie in deze serie en een vatting van 4 en 5 jaar oude whisky’s met een rijping op nieuwe bourbon vaten. Net als alle andere Kilchoman’s vinden ook voor deze release alle stadia voor het maken van whisky bij de distilleerderij plaats. De whisky draag dan dus ook terecht de naam 100% Islay. Voor deze ‘4th release’ zijn 8 vier jaar oude vaten en 32 vijf jaar oude vaten gebruikt die gezamenlijk gebotteld zijn op vatsterkte van 50%. Het resultaat is een licht geturfde Islay single malt, lichter dan de Machir Bay en Loch Gorm edities, die non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen gebotteld is.

Neus: subtiel met lichte rook, peren en citrusfruit

Smaak: intens en zoet met rokerige invloeden, aardetonen en een vleugje zee

Afdronk: land en fruitzoet met meer intense rook

kopen

Machir Bay Release 2014 (46%)

Kilchoman Machir Bay 2014 ReleaseDe Kilchoman Machir Bay is de eerste reguliere botteling van deze jonge Islay distilleerderij. Het is een vatting van 4 en 5 jaar oude Kilchomans gerijpt op first-fill bourbon vaten, waarbij de 4 jaar oude een extra rijping van 4 weken heeft ondergaan op Oloroso sherry butts. Het is een verassend rijke single malt voor zijn jonge leeftijd met mooie turf aroma’s, verzacht door de sherry-achtige aroma’s uit het Oloroso vat. Dit is de 2014 release, gebotteld in april 2014 op 46%, non chill filtered en zonder toegevoegde kleurstoffen.

Neus: rokerig en smeulend met een toets van marmelade, citroenschil en pleisters

Smaak: lichte sherry, peper, butterscotch, anijs en turfrook

Afdronk: lang, kruidig en complex

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: