Een reactie plaatsen

Lasagna met zomergroenten en een glas Batasiolo Gavi

lasagna met zomergroentenIngrediënten (8 personen):

 • Olijfolie
 • Een paar takjes geriste tijm
 • 500 gr hüttenkäse
 • 500 gr verse lasagnebladen
 • Parmezaanse kaas
 • 300 ml groentebouillon
 • 1 citroen
 • 15 gr ansjovis
 • 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
 • 700 gr groene asperges
 • 500 gr doperwten
 • 300 gr tuinbonen, dubbel gedopt
 • Hand vol fijngesneden munt
 • 300 ml koffieroom
 • Zout
 • Versgemalen peper
 • 1 teen knoflook

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden op de grill stand. Breng ondertussen water aan de kook in een steelpan. Verhit in een koekenpan de olie uit het blikje ansjovis en voeg hieraan de helft van de ansjovis en de lente-ui toe en pers een teen knoflook erboven. Hussel dit mengsel goed door elkaar.

Snijd de onderste stukjes van de asperges af en snijd de stelen in dunne plakjes maar laat de topjes heel.

Doe de plakjes met wat zout en peper in de pan met kokend water en blijf roeren. Doe de erwten en tuinbonen in een pan en roer af en toe door. Voeg daarna de munt en room toe en rasp de schil van ½ citroen hierboven. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Voeg daarna de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg ook de helft van de hüttenkäse toe zodat een romige massa ontstaat. Voeg als laatste ook de aspergeslierten toe en zet op matig vuur.

Bedek de bodem van een braadslee of ovenschaal met een kwart van het groentemengsel, dek af met lasagnevellen en rasp er een flinke laag Parmezaanse kaas over. Herhaal dit totdat het mengsel op is en sluit af met lasagne bladen. Roer een scheut water door de rest van de hüttenkäse en smeer dit erop. Bak ondertussen de aspergetopjes met een klein beetje olijfolie kort aan in een koekenpan en verdeel deze over lasagne. Bestrooi daarna met tijmblaadjes, een scheutje olijfolie en een flinke laag Parmezaanse kaas. Zet vervolgens circa 15 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.

Serveer eventueel met een frisse tomate nbasilicum salade.

Wijnadvies:

Batasiolo GaviDrink bij dit groene zomerse gerecht een glas Batasiolo Gavi. Een prachtige houtgerijpte Chardonnay uit de Piemonte. Een frisdroge witte wijn uit het oostelijk deel van de Monferrato, aan de voet van de Ligurische Apennijnen. Deze wijn heeft een delicaat en verfijnd bouquet met tonen van groene appel, citrus en een vleugje amandel. De smaak is zachtdroog en elegant met een minerale frisheid. Niet alleen een goede combinatie bij deze groene lasagne maar ook bij pasta met venusschelpen en kip in witte wijnsaus.

 

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: