Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Kilchoman Port Cask Matured (55%)

Kilchoman Port Cask MaturedNieuws van Islay en wel van Kilchoman, er komt namelijk een in port vaten gerijpte release aan en dat is een primeur. Eerder dit jaar meldden we al dat we rond oktober een rum cask release konden verwachten (ook zo’n primeur) en nu komt daar dus plotseling deze port rijping bij. Het kan natuurlijk ook zijn dat die ‘in plaats van’ komt maar dat durven we niet met zekerheid te zeggen. Zeker is wel dat na de sherry releases Loch Gorm 2013 en Loch Gorm 2014 er nu eindelijk een nieuwe release is.

Zoals gezegd is de Kilchoman Port Cask Matured de eerste in port vaten gerijpte Kilchoman ooit. Deze Islay single malt is zo’n 3,5 jaar oud en heeft volledig gerijpt in ex Ruby port vaten. Hij is gedistilleerd in 2011 en gebotteld in juli 2014 op vatsterkte (cask strength) van 55%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Deze release komt in een gelimiteerde oplage van 6000 flessen. Veel minder dus dan de Loch Gorm die in 2013 goed was voor een oplage van 10.000 flessen en in 2014 zelfs voor 17.000 flessen. Hieronder alvast de eerste voorzichtige proefnotities die we van Kilchoman kregen.

Kleur: mahonie met een robijnrode weerschijn

Neus: krachtig met tonen van limoen en citrusfruit

Smaak: rokerig met een zoet en nootachtig melk chocolade karakter

Afdronk: veel texturen die langzaam samen komen in droge rook met eiken aroma’s

De introductie zal eind augustus plaats vinden en we verwachten deze release begin/half september in Nederland. 

De Kilchoman Port Cask Matured is te reserveren zolang de voorraad strekt. De prijs is €98,50 en bestellen kan door te mailen naar info@dramtime.nl

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: