Een reactie plaatsen

5 nieuwe Maltmans

The Maltman logoWe hebben weer vijf nieuwe releases aan ons The Maltman assortiment toegevoegd nadat de vorige razendsnel waren uitverkocht. Voor wie niet bekend is met The Maltman; The Maltman is een onderdeel van de Meadowside Blending Company, een familie whisky firma uit Glasgow. Onder verschillende labels bottelt en blend men hier diverse whisky’s in alle prijs- en smaak categorieen. The Maltman serie is het kroonjuweeltje van Meadowside en bestaat louter uit single cask releases, allemaal non chill filtered en zonder toegevoegde kleurstoffen, en met de beste eigenschappen.

De vijf nieuwe releases zijn twee Springbanks, een port en sherry finish, een Bunnahahain, een Bruichladdich Port Charlotte en een Ballindalloch. Hieronder alle info en proefnotities.

The Maltman 16yo Springbank 1998 (51,7%)

Een Campbeltown single malt die gedistilleerd is in juni 1998 en vervolgens ruim 16 jaar gerijpt heeft in Fresh Port Cask 212. Deze single cask release is gebotteld in juli 2014 op vatsterkte (cask strength) van 51,7%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde oplage van 307 flessen.

Neus: bruine suiker, toffee pudding, peperkoek en tonen van leer

Smaak: port zoetheid, turks fruit, pure chocolade en abrikozen

Afdronk: verwarmend met kruiden, vijgen en zoethout

kopen

The Maltman 17yo Springbank 1996 (50,1%)

Een Campbeltown single malt die gedistilleerd is in oktober 1996 en die gerijpt heeft Fresh Sherry Butt 585. Deze single cask release is vervolgens gebotteld in maart 2014 op vatsterkte (cask strength) van 50,1%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een limited release van 307 flessen

Neus: turfrook, zoete pruimen en zee invloeden

Smaak: natte tabaksbladeren, koffie, zoete toffee, pure chocolade, wat romigs en donkere kersen

Afdronk: lang en verwarmend met tonen van turfrook, vijgen en wat kruiden

kopen

The Maltman 12yo Bunnahabhain 2001 (51,4%)

Een Islay single malt die gedistilleerd is in december 2001 en die gerijpt heeft in Port Puncheon 3708. Deze single cask release is vervolgens gebotteld in Juli 2014 op vatsterkte (cask strength) van 51,4%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Neus: tonen van pruimen, gebakken boter en wat frisheid van een zeebriesje

Smaak: erg zacht met tonen van rijpe meloen, custard, pure chocolade en tonen van kruiden

Afdronk: subtiele aardbeien aroma’s, een beetje turfrook en gember

kopen

The Maltman 12yo Bruichladdich Port Charlotte 2001 (52,4%)

Een bijzondere Islay single malt omdat er slechts zeer weinig onafhankelijke Port Charlotte bottelingen zijn. Deze release is gedistilleerd in januari 2001 en heeft gerijpt in nieuw bourbon vat 846. Hij is gebotteld in mei 2014 op vatsterkte (cask strength) van 52,4%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde single cask release van 269 flessen.

Neus: fris met tonen van zoete gerst, bananen en lichte turf

Smaak: marsepein met zilt invloeden, vijgen en zoete turf

Afdronk: zacht, lang en warm met meer turf

kopen

The Maltman 24yo Ballindalloch 1989 (45%)

Deze 24 jaar oude Ballindalloch is gebotteld in The Maltman serie van de onafhankelijke bottelaar Meadowside Bleding. Een Speyside single malt van de vrij onbekende Ballindalloch distilleerderij waarvan slechts zeer weinig single malts gebotteld worden. Deze 24 jaar oude Maltman release is gedistilleerd in december 1989 en heeft vervolgens gerijpt in refill sherry casks 12564. In juli 2014 is deze malt gebotteld op 45%, non chill filtered en zonder toegevoegde kleurstoffen. Een gelimiteerde single cask release van 205 flessen.

Neus: tonen van peren met wat kersen en vanille

Smaak: erg zacht met tonen van toffee butterscotch, gekaramelliseerde appels, walnoten en gesuikerde amandelen

Afdronk: kruidige kruidnagel, honing chocolade en wat subtiele sherry tonen

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: