Een reactie plaatsen

Compass Box Flaming Heart 2018 Release

Compass Box Flaming Heart 2018 front label

Nog even (vermoedelijk 2e helft augustus) en er staat weer een nieuwe Compass Box release voor de deur. De Compass Box Flaming Heart 2018 Limited Edition. De Flaming Heart botteling kwam voor het eerst in 2006 op de markt en kreeg in 2015 een legendarisch opvolger met de Flaming Heart 15th Anniversary Release die onder meer een groot gedeelte 30 jaar oude Caol Ila bevatte.

De 2018 Limited Edition bevat eveneens een grote dosis Caol Ila net als Clynelish, Deanston en een Highland blended malt (de leeftijden zijn nog onbekend) en is de zesde Flaming Heart botteling. Een volle, rijke en kruidige malt whisky gerijpt in zwaar getoaste vaten van Frans eiken met veel stevige Islay rook en turf invloeden. Deze 2018 editie bevat eveneens een subtiele sherry invloed die een mooie complexiteit toevoegd.

Dit is een limited release van 15.050 flessen en 800 magnums (1.5 liter) gebotteld in juni 2018 op 48,9%. De proefnotities luiden als volgt: “A big, smoky malt whisky with rich, concentrated vanilla and spice character, echoing smoke and spice on the finish.”

Uiteraard is deze fles al te reserveren door te mailen naar info@dramtime.nl. Alle andere bij ons beschikbare Compass Box releases zijn hier terug te vinden op Dramtime.nl!

UPDATE 7/8/2018: De Compass Box Flaming Heart 2018 Limited Edition is gearriveerd en bestel je hier op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: