Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Teeling Single Pot Still

teeling single pot still shot

Eindelijk is de eerste eigen botteling van Teeling in aantocht. Deze distilleerderij uit Dublin brengt al veel langer whisky uit maar dat is nog geen eigen distillaat. De Single Pot Still die eind 2018 uitgebracht is en in de komende week ook naar Nederland komt is de eerste whiskey uit Dublin in meer dan 50 jaar. In 2015 opende de Teeling distilleerderij haar deuren en sindsdien wordt er druk gedistilleerd. Teeling is de voorloper in de nieuwe Ierse whiskey revolutie waarbij de komende jaren nog vele nieuwe distilleerderijen zullen volgen.

De Single Pot Still is gemaakt van 50% ongemoute gerst en 50% gemoute gerst. Een unieke Ierse mashbill uit vervlogen tijden. De spirit heeft vervolgens gerijpt in virgin oak, ex bourbon en ex wine casks. Deze Batch 1 is gebotteld in oktober 2018 op 46% als limited edition van 6.000 flessen. Binnenkort in beperkte oplage ook verwacht in Nederland en is nu al te reserveren door te mailen naar info@dramtime.nl. Alle andere bij ons beschikbare Teeling releases vind je hier terug op Dramtime.nl!

Proefnotities

Neus: hibiscus, honingraat, witte druiven, grapefruit en citrus

Smaak: lychees, witte druiven, witte peper met warme geroosterde perziken en vers gebakken biscuits

Afdronk: droog met een vleugje kruiden, geroosterde amandelen en ahorn suiker

UPDATE 8/2/2019: De Teeling Single Pot Still is gearriveerd en kun je hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: