Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Talisker Xpedition Oak 44yo Forests of the Deep

In 2021 introduceerde Talisker de Xpedition Oak serie, een reeks van oude Talisker bottelingen te beginnen met de 43yo The Atlantic Challange. In 2021 de oudste Talisker distillery botteling tot de introductie van de 44yo Forests of the Deep die we in de loop van juli verwachten.

De Talisker Xpedition Oak serie is een eerbetoon aan de natuur d.m.v een serie whisky’s die gevormd zijn door de natuurlijke elementen. Gerijpt in eikenhouten vaten die de ontberingen van een avontuurlijke reis hebben doorstaan. Voor deze tweede release heeft Talisker samengewerkt met Parley en de campagne ‘Rewild Our Seas’ gelanceerd. De whisky is een 44 jaar oude Isle of Skye single malt gebotteld op 49,1% als een gelimiteerde release van 10 maritiem geschroeide vaten oftewel 1997 flessen. Heb je interesse?! Reserveren kan door te mailen naar info@dramtime.nl en voor alle bij ons beschikbare Talisker bottelingen kijk hier op Dramtime.nl. Hieronder de proefnotities van deze 44 jaar oude release.

Tasting notes by Dave Broom:

“This is a fascinating, bold, beautifully mature Talisker made in the old, bold, defiant style.  Some whiskies become refined and elegant with time, others lighten and move into an ethereal state. A few however, move in the opposite direction, becoming richer, more complex and concentrated versions of themselves. This is all about how Talisker’s distillery character shifts over time, refusing to become conventionally beautiful. Instead the oils are magnified, savoury elements emerge, and the smoke is retained, binding it all together. It is sweet, savoury, smoky and saline… and deep. It is Talisker on full power with an energy that is remarkable for its age, a true distillation of place.”

UPDATE 3/8/22: De Talisker 44yo Forests of the Deep is nu hier te bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: