Een reactie plaatsen

GlenDronach Grandeur 24yo Batch 5 (48,9%)

Grandeur Batch 5 1Eind maart was er al Batch 4 in de GlenDronach Grandeur serie, de opvolger van de 31yo. Nu is er ook de 24yo Batch 5. Relatief snel na Batch 4 en dat geeft eens te meer de populariteit van deze serie alsmede GlenDronach in het algemeen aan. Ondanks dat deze vijfde batch nog niet in de winkel staat kunnen we er al wel het een en ander over vertellen (inclusief proef notitites). De verwachting is dat hij vanaf week 26 leverbaar is. De Nederlandse oplage is (helaas) weer beperkt tot een aantal flessen. Hieronder meer info.

De GlenDronach Grandeur 24yo Batch 4 is een limited edition GlenDronach single malt speciaal voor de echte liefhebber. Een voortreffelijke en lang gerijpte vertegenwoordiger van de soepele, complexe en full-bodied stijl waarom de GlenDronach distilleerderij bekend staat. De Grandeur 24yo heeft bijna een kwart eeuw gerijpt in de mooiste eikenhouten sherry vaten en is door Master Distiller Billy Walker geselecteerd uit een aantal van de oudste en meest unieke Oloroso sherry vaten van GlenDronach. Het resultaat is een overweldigende whisky met tonen van in honing gewelde dadels, rozijnen en amandelen.

Deze Batch 5 is een single cask release met een oplage van 600 flessen. Gebotteld op vatsterkte van 48,9%, non chill filtered en zonder toegevoegde kleurstoffen.

Neus: in honing gewelde dadels met rozijnen, een toets van oranje bloesem, munt, gekneusde zwarte peper korrels, kersen en geroosterde amandelen

Smaak: vol en rijk met klassieke sherry aroma’s, delicate tonen van in rum gewelde rozijnen, espresso, pure chocolade, stroop toffee, sinaasappel olie en kruidnagel

Afdronk: lang met tonen van sherry en kruiden

kopen bij DramTime.nl

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: