Een reactie plaatsen

Gepocheerde zalmforel met dille-honing-mosterdsaus met een glas Bladnoch of Talisker

Ingrediënten (2 personen):

 • 250 gr filet van zalmforel
 • Roggebrood
 • Rucola
 • 5 dl water
 • 1 glas droge sherry
 • Halve ui
 • 5 zwarte peperkorrels
 • 1 laurierblad
 • 50 ml mayonaise
 • 50 ml crème fraîche
 • 2 takjes, verse, fijngehakte dille
 • 1 el honing
 • 1 el dijonmosterd
 • 1 el grove mosterd
 • 1 el droge sherry

Bereidingswijze:

Zet 5 dl water op het vuur en voeg daaraan 1 glas droge sherry, een halve ui, 5 zwarte peperkorrels en 1 laurierblad toe en laat dit een half uurtje langzaam trekken. Breng de vloeistof aan de kook, leg de zalmfilet erin en zet direct het vuur af. Laat de zalmforel afkoelen in deze zogenoemde court bouillon.

Meng de bestanddelen voor de saus (de mayonaise,  crème fraîche, dille, honing, mosterd en overige sherry) in een kom tot een mooie lobbige massa. Zet de saus minstens 3 uur weg om de smaken goed te laten inwerken.

Neem de afgekoelde zalmforel uit de vloeistof en snijd het visvlees in 8 mooie porties. Bedek kleine sneetjes roggebrood met een blaadje rucola, leg daar een partje vis op en schep de dillesaus er voorzichtig overheen. Serveer als lunchgerecht voor 2 personen of als tapas in combinatie met andere lekker hapjes.

Whiskytip:

Serveer met een glas Bladnoch 10 y.o., Flora and Fauna. Deze whisky combineert goed met zowel de zalmforel als het roggebrood. Is deze moeilijk verkrijgbaar, kies dan voor een glas Talisker 10 y.o., deze combineert uitstekend met verschillende zalmsoorten en hun bereidingswijzen en past ook bij het wat zuurdere roggebrood.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: