Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Eden Mill Single Malt 2018 Release

Eden Mill Distillery insideDe Eden Mill distilleederij in St. Andrews is de tweede Lowlands distilleerderij (na Kingsbarns) waarvan we dit voorjaar de eerste reguliere whisky release verwachten! De Eden Mill distilleerderij, die daarnaast ook een brouwerij is, werd opgericht in 1810 door de bekende Haig familie. In 1860 werd besloten dat de distilleerderij beter dienst kon doen als papiermolen en werd het omgedoopt tot de Guard Bridge Paper Mill. Rond 1950 werkten er maar liefst 600 mensen en was het een van de grootste werkgevers in Fife.

Na overnames stopte het bedrijf in 2008 en kwam het terrein braak te liggen. Van een nieuw business park tot een biovergister, de lokale politiek had allerlei plannen. Uiteindelijk koopt zakenman Paul Miller het in 2012 om de Eden Brewery to openen. In 2014 worden ook ketels voor gin en whisky geïnstalleerd en kan het distilleren beginnen. De distilleerderij/brouwerij gaat vanaf dan door het leven als Eden Mill en is daarmee de eerste van zo’n combinatie in Schotland.

De output is klein en er worden gemiddeld slechts acht vaten per week gevuld met whisky. De

Eden Mill Single Malt Release 2018Single Malt 2018 Release is de eerste reguliere release van de distilleerderij en tevens de eerste in een serie van jaarlijkse releases. Elk jaar zal een nieuwe en oudere botteling gereleased worden op St. Andrews Day. De 2018 Release is een combinatie van vier Oloroso Sherry hogsheads, vier first fill American oak ex bourbon casks en een aantal ex Pedro Ximenez octaves. Deze vormen samen een limited edition van 3.200 flessen gebotteld op 46,5%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Neus: zacht met vanille, moutsuikers en een vleugje hazelnoot

Smaak: zoet en sappig met tonen van perziken en pruimen, sherry invloeden, fruitcake, eiken en vanille

Afdronk: licht met een zoetje, zachte kruiden en gedroogde pruimen en rozijnen

We verwachten deze release in de tweede helft van maart. Reserveren van een fles kan al door te mailen naar info@dramtime.nl!

UPDATE 25/3/19: De Eden Mill 2018 Release is gearriveerd en kun je hier bestellen!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: