Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Waterford Biodynamic Luna Edition 1.1

Van Waterford, dat we al kennen vanwege de focus op terroir en single farm whisky’s, verwachten we nu een biodynamische whisky. Althans, de eerste whisky gemaakt van biodynamisch verbouwde gerst. Op basis van een biodynamische agrarische filosofie, die ook door veel wijnmakers gebruikt wordt, is er met drie boeren (Trevor Harris, Alan Mooney en John McDonnell) gewerkt om op deze ‘oude’ manier gerst te verbouwen. De aanpak omvat een reeks schijnbaar controversiële praktijken, zoals het begraven van met mest gevulde koehoorns om ondergronds te ‘fermenteren’; het creëren van eenvoudige plantenbehandelingen en natuurlijke compostmeststoffen om de microbiële activiteit te stimuleren; allemaal volgens de natuurlijke ritmes van de maankalender. Het doel is om levendige, chemicaliënvrije levende grond te produceren.

Het resultaat is de Biodynamic Luna Edition 1.1! Gedistilleerd in 2018 en gerijpt in  een combintie van first fill American oak, virgin oak, premium French oak en Vin Doux Natural casks. Deze zijn gehuwd en gebotteld in 2021 op 50%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen, als een gelimiteerde release van 21.000 flessen. De voorraad verwachten we begin week 48 en een fles reserveren kan al door te mailen naar info@dramtime.nl! Voor alle bij ons beschikbare Waterford releases kijk hier op Dramtime!

Officiële proefnotities:

Nose: Plums, apricot jam, fresh fruit salad, cold coffee, lemon drizzle cake, milk chocolate with almonds, fresh soil, bread proofing, brown sugar, herbal tea, hay on the ground after a shower of rain.

Palate: Spice on every level, front, middle, back and in between, white pepper, cloves, green peppers, jalapenos, dark chocolate, liquorice, malted biscuits and peppermint tea, grapefruit.

Finish: An everlasting heat and spice that’s dry but is mouth-watering, with some mint tea. It has more of a linger and less of a finish.

UPDATE 24/11/21: De Luna 1.1 is binnen en kun je hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: