Een reactie plaatsen

Carpaccio met witte truffel en Boschendal SMV

Twee weken geleden kondigden we al aan dat er enkele nieuwe Afrikaanse wijnen aan het assortiment zouden worden toegevoegd. Deze Boschendal SMV is hier een van. En natuurlijk kan een goede wijnspijs combinatie dan niet ontbreken.  Dus serveerden we een mooie versgesneden carpaccio bij deze wijn. Perfecte combinatie!

 

Ingrediënten (4 personen):

  • 550 gr Ossehaas
  • 1 witte truffel (indien niet verkrijgbaar 4 champignons en truffelolie)
  • Fleur de sel
  • Versgemalen zwarte peper
  • 25 gr vers geschaafde Parmigiano Reggiano
  • Olijfolie extra vergine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze:

Laat de Ossehaas in plakjes snijden door uw slager. Let op vooral niet te dun! Of doe dit thuis zelf met een snijmachine of vlijmscherp vleesmes. Zorg er ook voor de Ossehaas op kamertemperatuur is bij het serveren.

Leg op ieder bord een mooie krans van plakjes Ossehaas en strooi hier royaal peper, en een klein beetje zout, over. Snijd de champignons (of verse witte truffel) in flinterdunne plakjes en strooi deze over het vlees. Schaaf tenslotte met een kaasschaaf krullen Parmezaanse kaas en strooi die over de Ossehaas.

Besprenkel voor het serveren naar smaak met olijfolie.

 

Wijnadvies:

Serveer bij dit simpele doch beroemde en geliefde Italiaanse gerecht  een glas Bosschendal SMV – Shiraz Mourvèdre Viognier. Deze rode wijn uit het Zuid-Afrikaanse Franschoek is een fusion van Shiraz met 3 maanden houtijping (83%) en Mourvèdre (10%) en Viognier (7%).

Door het gebruik van de drie druivensoorten uit de Rhône is deze wijn prachtig in balans. De Shiraz verzorgt de kruidigheid, de Mourvèdre zorgt voor de aroma’s van sappige rijpe pruimen, rode kersen en moerbeien en de Viognier brengt de aantrekkelijke witte florale tonen en lichte anijssmaak. Het combineert geweldig met dit eenvoudige gerecht van goed, rauw rood vlees en een mooie lichte kaas en truffel smaak. Je hebt het idee dat de Ossehaas nog sappiger en zachter is.

 

©Slijterij Frans Muthert              www.fransmuthert.nl                  twitter: SlijterijFraMu                blog.fransmuthert.nl

Over Tom-Roderick Muthert

22 years old, originally from the Netherlands, currently living in Hangzhou (China), marketeer at Goomaai (www.goomaai.com), interested in internet B2B traders, culture in business, marketing, branding, whisky, wine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: