Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Kilchoman 100% Islay 3rd release

Kilchoman 100% Islay 3rd releaseKilchoman is een relatief jonge distilleerderij en tegelijkertijd een van de snelst aan populariteit winnende whisky’s in Nederland. Sinds de eerste release in 2009 zijn er veelal jonge whisky’s gereleased in diverse series waarbij voor allen de belangstelling zeer groot was. Zo waren er de Inaugural Releases en de 2 maanden geleden geïntroduceerde Loch Gorm. Nu komt Kilchoman met een 3e release in de 100% Islay serie.

Deze 3e release in deze serie is een ‘vatting’ van 4 en 5 jaar oude whisky’s met een rijping op nieuwe bourbon vaten. Net als vele andere Kilchoman’s vinden ook voor deze release alle stadia voor het maken van whisky bij de distilleerderij plaats. De whisky draagt dan dus ook terecht de naam 100% Islay.

Deze Kilchoman 100% Islay 3rd release wordt gebotteld in een wereldwijde oplage van 10.000 flessen en heeft een delicate en bloemige neus met zacht fruit en peren zuurtjes. In de mond explodeert de whisky met tonen van turf en rook en lichte aroma’s van zacht fruit. De afdronk is lang, zoet en kruidig met een zacht turfvuurtje op de achtergrond.

We verwachten deze nieuwste Kilchoman release medio augustus en het reserveren van een of meerdere flessen is al mogelijk door te mailen naar aeilke@fransmuthert.nl. De verkoopprijs zal naar verwachting zo rond de €80,- liggen. We zullen hier ook een update geven zodra de whisky gearriveerd is en deze te bestellen is op DramTime.nl.

UPDATE 26/07/2013: De Kilchoman 100% Islay 3rd Edition is inmiddels gearriveerd en is hier te bestellen!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: