Een reactie plaatsen

Gestoofde konijnenbout in rode wijn met olijven en een glas Sartori Regolo Ripasso

gestoofde konijnenbout in rode wijn met olijvenIngrediënten (4 personen):

– 200 g gedroogde pruimen (zak 500 g)

– 500 ml volle rode wijn

– 4 konijnenbouten (op kamertemperatuur)

– 2 el bloem

– 5 el olie

– 6 stengels bleekselderij (in boogjes)

– 2 laurierblaadjes

– 1 blikje tomatenpuree (70 gr)

– 300 ml kippenbouillon (heet van tablet)

– 1 potje Kalamata-olijven zonder pit (240 gr, uitgelekt)

– 1 bakje platte peterselie (20 g, blaadjes grofgesneden)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 °C. Laat de pruimen 20 min. wellen in de wijn. Bestrooi ondertussen de konijnenbouten met de bloem. Verhit de olie in de braadpan en bak 2 bouten in 5 min. rondom aan. Haal uit de pan. Bak de andere 2 bouten in 5 min. rondom aan en haal uit de pan. Doe de bleekselderij met de laurierblaadjes in de pan en fruit 5 min. Roer de pruimen met wijn, de tomatenpuree en bouillon erdoor.

Leg de konijnenbouten terug in de pan. Zet de pan met de deksel erop net onder het midden in de oven en laat de bouten 1 uur garen. Schep halverwege voorzichtig om.

Haal de pan uit de oven, verwijder de laurierblaadjes, schep de olijven erdoor en bestrooi met de peterselie. Lekker met Franse aardappel-kaaspuree.

Wijn advies:

Immagini 077Drink bij dit gerecht een glas Sartori Regolo Ripasso uit de Veneto. Een Italiaanse rode wijn op basis van de Corvina Veronese druif die goed combineert met wild en stevige kazen. In dit gerecht combineert hij goed met het zuurtje in de wijnsaus, het zoetige van de pruimen en het zoutige van de olijven. De tonen van zwarte kersen uit de Ripasso zijn een mooie toevoeging.

 

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: