Een reactie plaatsen

Nu te bestellen: Highland Park Freya 15yo (51,2%)

Highland Park Freya logoDe derde botteling in de Highland Park Valhalla collectie komt er aan. Na de Thor in 2012 en de Loki in 2013 is het in 2014 de beurt aan Freya, de Noorse godin van de vruchtbaarheid, liefde en wellust. Begin maart verwachten we deze botteling en deze is nu al te bestellen.

Highland Park FreyaZoals gezegd is Freya de derde botteling van de vier die in totaal verschijnen, in 2015 verwachten we nog Odin. Freya is 15 jaar oud en op vatsterkte (cask strength) van 51,2% gebotteld.

Het verhaal achter Freya is wat minder bekend dus hier een korte toelichting. Freya was een krijger en Noorse godin van de vruchtbaarheid, liefde en wellust. Ze was machtig en mooi maar tegelijkertijd ook een vechtersbaas waardoor ze ook bekend werd als de god van de dood. Door haar zachte kant als vruchtbaarheidsgodin had ze veel aspecten van de moeder godin. Tevens is ze de godin van de engelen en volgens de Germanen de knapste van alle goden.

Over deze godin bestaan meerdere mythes zoals het terughalen van de Mjölnir, de krijgshamer van Thor die was gestolen door de reus Prymr, een andere reus die de funderingen voor Asgard heeft gebouwd en eentje die de seizoenen verklaart.

Kort gezegd een vrouw met twee kanten, een harde en een zachte.

Proefnotities:

Kleur: helder goud

Neus: tonen van witte chocolade gevolgd door gekonfijte kersen en volle aroma’s van mango, meloen en crème soda met op de achtergrond een vleugje amandel en Madagaskar vanille

Smaak: stevige body omringd door geurige turf aroma’s. Tonen van sinaasappelschil, butterscotch en rozenblaadjes zorgen voor een lichte zoetheid samen met aroma’s van oranjebloesem en gember. Verder levendige tonen van snoep, citroengras en tropisch fruit, allen licht gehuld in turf rook

Afdronk: complex, diep en evenwichtig net zoals Frey, aanhoudende kruiden tonen en zachte turf aroma’s verweven met een vleugje van rijp boomgaard fruit, geroosterde kokos en een vleugje houtskool

bestellen

Update 20/03/2013: we hebben nog een nieuwe voorraad Freya uit het buitenland weten te bemachtigen. Die kunt u hier kopen!

Meer lezen over de voorgaande edities Thor en Loki? Hieronder vindt u al onze blog posts over deze twee whisky’s:

Highland Park Valhalla: Thor!

Loki: whisky van mythische proporties!

De Highland Park Loki is overigens hier ook nog te bestellen.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: